Overlijden Kind

Een kind verliezen, ongeacht welke leeftijd, is het meest verschrikkelijke wat ouders en verzorgers kan overkomen. Een onvergetelijk, mooi en passend afscheid is juist dan van groot belang.

In deze immens verdrietige situatie werpt Bo zich liefdevol op als specialist in het jonge afscheid. Ze zoekt samen met u naar mogelijkheden die passen bij uw kind en uw gezin. Of het afscheid nu klein en intiem of juist groot en uitbundig mag worden, het zal een onuitwisbare en persoonlijke indruk achterlaten.

Watermethode

Wanneer je in verwachting bent en uitkijkt naar het eerste huiltje van de baby maar het juist oorverdovend stil blijft, ook dan is het belangrijk om op een mooie manier afscheid te kunnen nemen.

De watermethode is er voor de allerkleinsten, de baby’s die in de baarmoeder of vlak na de geboorte komen te overlijden. Deze methode heeft in onze optiek vele voordelen die we graag delen. Zo neemt de baby haar natuurlijke houding aan, de foetushouding. Het water gaat vervorming tegen en zorgt ervoor dat de huid mooi licht van kleur blijft, of zelfs weer lichter wordt mocht er verkleuring zijn opgetreden. Door het rustgevende aangezicht kunnen er mooie foto’s gemaakt worden. Het lijkt dan alsof het kindje zweeft. Dit alles maakt het fysieke afscheid minder beladen en meer toegankelijk waardoor u puur samen afscheid kunt nemen en zelfs uw kindje kunt aanraken. Het water zal het tere huidje beschermen.

Make a memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.

De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies. Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten.

Still

Stichting Still Fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan aan familie
van een ernstig ziek kind of ouder.

Daarnaast verzorgt ze de fotografie van stervende of overleden baby’s kort nadat ze geboren zijn.
Zij hanteren hierbij géén ondergrens omdat ze vinden dat ALLE kindjes het herinneren waard zijn, groot én klein!
De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving.

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Uit eigen ervaring en onderzoek is gebleken dat het voor (jonge) kinderen juist goed is om betrokken te zijn bij het afscheidsproces. Bo Brans Uitvaartzorg hecht hier dan ook veel waarde aan en zal aandacht hebben voor alle betrokken kinderen, jong en oud.
Zo kijkt Bo samen met het kind, per leeftijdsniveau, op welke wijze zij kunnen meedenken en meehelpen om het afscheid vorm te geven. Vaak leidt dit tot verrassende uitspraken, mooie kunstwerken en ontroerende momenten.